Nyheter

2024-04-08

2024 blir ett år med nya utmaningar

2023 har varit ett fantastiskt år med både nya kunder och ett nytt affärssystem. Vi har också fått in nya kollegor och är nu laddade för 2024 med ett riktigt bra team med erfarenhet både när det gäller kablage och produktmontering. 

Du som kund är vårt fokus och vi följer dina önskemål och utveckling. Det är du som väljer hur vårt samarbete ska se ut. Du kan välja vår helhetslösning med allt från planering och tillverkning till leverans. Har ni en grundkonstruktion så jobbar vi i ett team ihop med er för att få fram en kostnadseffektiv produkt med fokus på kvalitet och funktion.

2023 verkar bli ett händelserikt år med nya projekt, kunder och utmaningar som vi ser framemot.

Våra lokaler är anpassade för både serie och enstycks tillverkning. Under året så går vi in i ett nytt MPS system som vi just i detta utbildar oss i och räknar med att dra i gång skarpt i början av september. Med Monitor så säkrar vi både material och kvalitet på ett bättre sätt.

Vi ser fram ett fartfyllt 2022!

Vi har nu utökat våra produktionslokaler med 256 m2 och vi vill även passa på att tacka alla våra kunder och leverantörer för det år som varit och de utmaningar so, tillkommit gällande ledtidsproblem och pandemi. 

Martin Kuisma går över till tjänsten projektledare som kommer att driva nya projekt ihop med Simon Svensson

Ny produktions personal som vi välkomnar in i gänget är Johanna Söderström, Emilija Egerskaite och Mikael Johansson

Ny inköpare börjar 8/11 Alexander Fransson kommer in via bemanningsföretag.

Alexander kommer att tillsätta kompetens inom inköp. Ansvarig för materialinköp och logistik.

Novael har haft nöjet att få besöka vår kund Xshore och fått prova deras 100% Electric Boat.

Kommer att utöka våra lokaler med 256 m2.

Detta beror på nya kunder samt kunder med ökad efterfrågan. 

Till havs och nya utmaningar med X Shore

Vi är mycket glada för att fått X Shore som ny kund. För företaget X Shore Monterar vi set av 3 styr - och reglerboxar som är viktiga för båtens funktionalitet. Kunden uppskattar vårt samarbete som kännetackans av hög flexibilitet och kvalitet.

X Shore är en svensk tillverkare av elbåtar som tillverkar helelektriska båtanbud. Företaget grundades 1996 av den svenska entreprenören Konrad Bergström och har sina rötter med huvudkontor i Stockholm, Sverige.

För mer information, besök gärna deras hemsida på >> https://www.xshore.com/

Novael hjälper framtidsföretaget Rapid Dimension

Sedan en tid tillbaka så har vi förtroendet att till Rapid Dimension montera två kundunika plåtar med komponenter, inom vår kärnverksamhet testar och levererar vi även till kunden.

Rapid Dimension är en teknologi-startup som vill skapa mer robusta och hållbara supply chains genom att erbjuda företag ett sätt att digitalisera sina fysiska komponentslager. Med ett nytt svensktillverkat AM-system tar de 3D-printingen från prototyplabbet ut på produktionsgolvet

Besök gärna deras hemsida >> https://rapid-dimension.com/ för mer information om deras verksamhet.

Rowaco AB ny spännande kund

Sedan hösten 2020 har vi fått förtroendet att till Rowaco AB i Linköping montera och testa två kundunika plåtar med komponenter och kablage vi gör också installation på deras slutprodukt. Ett mycket uppskattat samarbete inom vår kärnverksamhet.

Rowaco är ett privatägt aktiebolag inriktat på utveckling och forskning inom industrin samt inom universitet och högskolor. De erbjuder produkter, rådgivning och service. Deras arbetsområden är inom vakuumteknik, beläggning, gasanalys, gashantering, mikroskopi och provberedning, spektroskopi och ytanalys samt kryoteknik.

Besök gärna deras hemsida >> www.rowaco.se för mer information om deras verksamhet.

Novael AB - Årets Företagare i Åtvidaberg

"Som ordförande i Företagarna har jag årets roligaste uppdrag att utföra, att få överraska Årets Företagare 2020. Michael Kuisma som äger Novael Production AB har vunnit i Åtvidaberg. Så det blev en mycket trevlig fm med tårta, träffa Michael och hela hans personalgrupp, rundtur på företaget. Vi från Företagarnas håll är stolta över er verksamhet och säger stort grattis till dig Michael."

Annie Wårhem, Ordförande för Företagarna i Åtvidaberg.

Nu expanderar vi våra produktionsytor ytterligare

Nu expanderar vi våra produktionsytor ytterligare. Fr.o.m 1:e oktober har vi uttökat våra montage-/produktionsytor med 100 kvm. IBR Konceptet (Industrigallerian Örsätter) gör att vi enkelt har möjligheten att anpassa våra ytor för att möta en ökande efterfrågan. 2019 var ett bra år för Novael AB, nu satsar vi på ett ännu bättre 2020. Ett stort tack till alla anställda, leverantörer och kunder.

Långsiktigt samarbete med Logimark AB

Logimark AB anlitar Novael AB för skåpsbyggnation samt installation i kundspecifika märkutrustningar som konstrueras och monteras på Logimarks anläggning i Linköping.

Samarbetet bygger på en ömsesidig tillit mellan företagen, som utvecklats positivt under flera år. Vi är tacksamma för det fortsatta förtroendet och ser med tillförsikt på framtiden.

Välkommen till Novael

Vi hälsar Johanna Persson välkommen till oss på Novael AB. Johanna har en tillsvidareanställning hos oss och arbetar huvudsakligen med kabelmontage och testning av dessa. Vi hoppas att den positiva utvecklingen av företaget ger oss fler framtida möjligheter att anställa duktiga och motiverade personer i företaget.

Apparatskåp och elmontering och åt WoodEye AB

Vi på Novael AB tycker att det är mycket spännande att få möjligheten att hjälpa ett innovativt företag som WoodEye AB med det vi är duktiga på, nämligen apparatskåp och elmontering. Ett högteknologisk system som WoodEye ställer höga krav på såväl komponenter som noggranhet i monteringsarbetet.

Novael har konstruktion och produktion av apparatskåp och elskåp som sin specialitet. Personalen har lång erfarenhet av schemaläsning och montering av apparatskåp som följer ett standardiserat och väl dokumenterat flöde vilket säkerställer en mycket hög och jämn kvalitet. Läs mer om vår kontruktion av apparatskåp och montering <<

Utökad personalstyrka och större monteringsytor

Ökar orderingång, nya kunder och projekt, har möjliggjort en expansion som vi är stolta och tacksamma för. Under hösten 2018 utökade vi våra monteringsytor inom IBR (Industrigallerian). Vi har också anställt fler duktiga medarbetare  för att klara efterfrågan på våra tjänster.

Bakre raden från vänster:
Michael Kuisma, Jonas Diener Karlsson, Simon Svensson, Lars Andersson, Tobias Axelsson, Kent Stenshaga

Främre raden från vänster:
Michael Arbelaez Roldan, Johanna Johansson, Susanne Lundberg, Johanna Persson, Johan Eklund

Saknas på bilden
Daniel Krantze.

Vill också passa på att välkomna Johanna Persson till oss på Novael, Johanna började för en vecka sedan och har stora chanser till en tillsvidareanställning.

Mekanisk montering åt All-Print AB

Vi erbjuder nu även mekanisk montering av många olika typer av produkter. Genom att anlita oss för mekanisk montering/delmontering så medför detta bl.a att färre underleverantörer behöver anlitas, vilket ger snabbare leveranstid och är kostnadseffektivare.

Ett av de företag som givit oss förtroendet är All-Print i Linköping med etiketteringsmaskinen Robotman, där vi monterar stativ, stativdelar samt grundenheten APL 600. All-Print APL600 Robotman applicerar etiketter från sidan, ovan- eller underifrån, på produkt i rörelse eller stillastående, med en appliceringsmodul som anpassats efter produkten.

"Allen & All-Print levererar märksystem till stora och medelstora företag inom den Skandinaviska tillverkningsindustrin. Allen & All-Print är tekniskt ledande inom sina nischer och erbjuder sina kunder optimalt utbyte av teknik, anpassning och support tillsammans med en stark personlig relation..."

Besök gärna deras hemsida på: https://www.allen.se/

Praktikplatsen som ledde till jobb!

Novael vill rikta ett stort tack till Tobias Axelsson, som nu slufört 4 veckors praktik hos oss. Tobias går 3 året på El- och energiprogrammet och har under sin praktik gjort ett väldigt bra jobb vilket har imponerat oss - så pass att vi erbjudit honom en timanställning fr.o.m 3 december 2018. Tack och välkommen Tobias...

På bilden syns Tobias t.h och och Johan Eklund t.v (praktikhandledare)

Novael Production får monteringsuppdrag från UMS SKELDAR

Vi är mycket tacksamma för förtroendet att få montera och testa kablage till avancerade förarlösa helikoptrar.

UMS SKELDAR är ett samarbetsprojekt mellan UMS AERO Group och Saab. Med ett mycket aktivt forskning och utvecklingsprogram erbjuder UMS SKELDAR lösningar till ett brett utbud av militära, civila, säkerhet och maritima sektorer, i Sverige och internationellt. De nuvarande produktmodellerna består av 2 obemannade helikoptrar SKELDAR V-200 samt SKELDAR R-350

Vänster bild, från vänster: Simon Svensson Novael, Robin Hindgren, UMS SKELDAR och Mikael Niklasson, Purchasing Manager, UMS SKELDAR.

Höger bild: Michael Kuisma, Vd på Novael AB.

Novael AB expanderar

Ökar orderingång, nya kunder och projekt gör att vi nu valt att expandera våra monteringsytor inom IBR. Flexibiliteten inom IBR's lokalkoncept gör att vi enkelt kan utöka vår verksamhet när företaget utvecklas.

För att säkerställa trygga leveranser och hög kvalitet, så har vi utökat personalstyrkan med Lars Andersson (tidigare Scanfil) samt Daniel Krantze. På kontorssidan har vi sedan tidigare fått förstärkning av Susanne Lundberg som arbetar med dokumentation och administration.

Tack till vår praktikant som slutar idag

Novael vill tacka Hugo Eriksson som idag fredag 27/10 gör sin sista dag som praktikant på Novael AB. Hugo går 2:a året på El och Energi i Facetten, Åtvidaberg. Under sin praktiktid på fyra veckor har Hugo huvudsakligen arbetat med montering och koppling enligt underlag. Vi önskar honom lycka till i framtiden....

Nytt monteringsuppdrag från Eldon Installation AB

Novael AB har fått uppdraget av Eldon Installation AB att montera laddstolpar för elbilar. Monteringen kommer att börja v.45 och sker i vår ändamålsenliga lokal, belägen i Industrigallerian (IBR), Åtvidaberg. Vi är mycket tacksamma för fötroendet och ser fram emot samarbetet med Eldon Installation AB.

>> http://evertiq.se/news/34591

Vi är din partner!

Välkommen till oss!